Welkom

Welkom op de site van het Pathena JeugdSchaak Invitatietoernooi. De komende weken komt hier steeds meer informatie over dit bijzondere schaaktoernooi.

Laten we even de achtergrond uitleggen. Binnen de R.S.B. (Rotterdamse Schaakbond) zijn er op dit moment veel jonge schaaktalenten. Deze jonge schaaktalenten willen zichzelf ontwikkelen en dat doen ze door op hun vereniging te trainen en te spelen. Daarnaast spelen ze veel toernooien, vaak ook al tegen senioren. Ook hebben de meeste van hen zich al eens voor Nederlandse Kampioenschappen geplaatst, of ze zijn zelfs Nederlands Kampioen (geweest).

In de Rotterdamse regio komen ze elkaar tijdens toernooien veel tegen en spelen dus ook regelmatig tegen elkaar. Alleen is dit vaak in korte partijen.

Dit toernooi wil 12 jeugdspelers de kans geven om in 2012 op 8 zaterdagmiddagen lange partijen tegen elkaar te spelen. In plaats van een kwartier of 20 minuten, partijen van 1 uur p.p.p.p. Op deze manier leren ze lange partijen te spelen en ontstaat een mooie competitie.

Binnenkort verschijnt er meer informatie op de site en zullen we ook de deelnemers voorstellen. Daarnaast zullen ook wedstrijdverslagen, analyses, achtergrondinformatie en aanverwante artikelen op de site verschijnen.

Hou de site dus in de gaten en volg ons via twitter: https://twitter.com/PathenaSchaak

De Pathena Organisatie

Voor meer informatie, neem contact op met onze organisatie: pathena.schaak@gmail.com of info@pathena.nl

You may also like...