Successen Pathena spelers op Nederlandse Kampioenschappen!

De afgelopen weken zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor de A, B en C (in Sneek) en de D (in Rijswijk) gehouden met deelname van heel wat Pathena deelnemers. Bij de meisjes was er zelfs een Nederlands Kampioen. Lorena Kalkman werd eerste bij de meisjes in de D categorie!

Maar eerst terug naar Sneek. In de B categorie speelde Marijn den Hartog (Pathena spelers 2012) mee. Hij kwam uitstekend uit de startblokken, en behaalde uiteindelijk een fantastisch mooie 7e plaats. Zijn TPR was 2050. Bij de C jeugd deed Wang Yang mee. Na een slechte start met 0 uit 3, haalde hij in de resterende partijen toch 4 punten en scoorde hiermee ook boven zijn eigen rating. Een mooie prestatie dus. Bij de meisjes deed Lola den Dunnen van zich spreken. Zij leek naar een topnotering te gaan, haalde dit net niet en werd tweede, maar plaatste zich hiermee wel voor het EK! Fantastisch dus.

In Rijswijk was het NK D en hier deden heel veel Pathena deelnemers mee. Op een gegeven moment zaten op de eerste 5 borden bij de jeugd zelfs 4 Pathena gladiatoren.

dsc_0328 Alexander Janse Ivan Kroetkov

Kevin Nguyen, Liam Vrolijk en Alexander Janse scoorden alle drie 6 punten en wisten in de top 10 te eindigen. Ivan Kroetkov haalde 5 punten, Jorik Klein 4,5 punt. Sam van Dongen wist 3,5 punt binnen te halen en Sebastiaan Janse en Quinten Salomons 2,5 punt. Een fantastische prestatie van onze spelers!

Jorik Klein Liam Vrolijk vs Robby Pascalle Monteney
Lorena Kalkman Ting Ting Lu Giselle Franse

Bij de meisjes was de Pathena hegemonie nog groter. Ting Ting Lu leek af te stevenen op de titel, maar wist de laatste dag geen punt meer te behalen. Lorena Kalkman had een matige start, maar wist de meeste punten van allemaal te halen en werd dus Nederlands Kampioen. Gefeliciteerd Lorena!. Pascalle Monteney legde beslag op de tweede plaats en Giselle Fransen op de 7e plaats. Ting Ting eindigde uiteindelijk op een achtste plaats. Ook Eva van Harten deed mee en haalde 4,5 punt.

Mooie kampioenschappen dus, met mooie resultaten!


KlimOp-ers op NK-D 2013

You may also like...