Rotterdams Pathena team tweede in BASAMRO Chess Tournament

De SS Rotterdam was op 1 en 2 juni het strijdtoneel van het BASAMRO Chess Toernooi, waar Pathena mede organisator van was. Een mooi en geslaagd toernooi met veel schaakactiviteiten. Dankzij de sponsor was er ook een team uit Moermansk en de andere 3 steden in dit toernooi waren Groningen, Rotterdam en Antwerpen. Een mooie internationale setting dus.
Het Rotterdamse team was tegelijkertijd het Pathena team. Een aantal talenten bekend vanuit Pathena werden aangevuld met enkele regionale toppers, zodat in elke leeftijdscategorie een stabiel en goed team stond. De teamcaptain was Maurice Manoch.

Na het verzamelen bij Medisch Centrum Blakeburg, ging het team per snelle watertaxi naar de SS Rotterdam. Een bijzondere speellocatie in een mooie zaal.

Het Pathena team bestond uit: Jan van Overdam, Stijn Gieben, Robby Kevishvily, Robin Lecomte, Marijn den Hartog, Lola den Dunnen, Kevin Nguyen, Jorik Klein en Liam Vrolijk. De eerste wedstrijd was tegen Groningen en door winstpartijen van Stijn, Robby, Robin, Marijn en Kevin werd een keurige 5-3 overwinning behaald. Een mooi succes voor het team van Maurice Manoch die een waardig teamcaptain bleek.

De tweede wedstrijd was tegen het sterkte Antwerpen. Door overwinningen van Robby, Robin, Marijn en Stijn en een remise van Jan werd een 4,5-3,5 overwinning geboekt. Zo zou de wedstrijd tegen Moermansk beslissend worden.

Moermansk had inmiddels 2 bordpunten meer bij elkaar geschaakt, dus 4-4 was niet genoeg voor het Pathena team. Minimaal 4,5 punt moest er worden behaald, om winnaar van het toernooi te worden.

De finale werd spannend. Zo spannend zelfs dat het tot op het laatste bord gevochten werd. Een mooie apotheose voor het toernooi. Liam won al vrij snel, maar Marijn moest al snel zijn koning omleggen. Ook Kevin kon het niet bolwerken, maar Robby wist gedecideerd een overwinning te halen. Toen Lola een remise pakte, werd het dus 2,5-2,5. Jan stond in een remisestelling, Stijn ook en ook Robin vocht tegen zetherhaling. 2 punten waren nog nodig, dus moest er doorgeschaakt worden. Uiteindelijk wist Robin te winnen, kon Stijn het net niet bolwerken en haalde Jan remise. 4-4 dus. Net een half punt te weinig voor de eerste plaats, maar wel een tweede plaats met een mooi resultaat. Geen wedstrijd verloren en tot het laatst meegedaan voor de overwinning. Met Moermansk kreeg het toernooi een mooie winnaar en het Pathena team kan trots zijn op de geleverde prestatie.

Zo eindigde een mooi toernooi op een mooie manier. Op www.basamrochesstournament.com staan alle uitslagen en zijn ook de partijen en veel foto’s te vinden.

Niet alleen de vierkamp was mooi, maar er was ook een snelschaaktoernooi en een simultaan tegen Jan Timman. Daarnaast waren ook Burgemeester Aboutaleb en de ambassadeur van Rusland te gast.

DSC_0589

Een mooi toernooi, wat zeker een vervolg verdient.

 

You may also like...