De spanning stijgt verder na dag 4 van Pathena

De zomer lijkt nu echt begonnen en daar genieten veel mensen van. Op zaterdag 6 juli konden we ook genieten van prachtige schaakpartijen. Medisch Centrum Blakeburg was lekker gekoeld en zo konden de Pathena gladiatoren al hun denkkracht gebruiken en dat deden ze. Daarnaast hadden we natuurlijk ook weer analisten die onze spelers weer van tips voorzagen in de nabesprekingen. Maurice Manoch en Olivier Vrolijk deden dit weer met veel plezier.

dsc_9069
Ronde 7 en 8 stonden er op het programma en in de morgengroep staat Sebastiaan Janse ruim aan de leiding. Opnieuw wist hij 2 overwinningen te boeken. Op dit moment staat hij 2,5 punt los van de nummer 2 Quinten Salomons. Maar de nummer 3, Lucas Nguyen heeft nog een inhaalpartij te spelen en kan dan op 1,5 punt van Alexander komen. Sebastiaan wist van concurrent Lorena Kalkman te winnen, die nu 5e staat. Ook nog voldoende voor een plaats in de finalegroep. Op de 4e plaats staat Ivan Kroetkov, die vandaag pardoes mat gezet werd in de eerste partij van de dag tegen Lucas, maar ditzelfde kunstje zelf herhaalde in de 8ste ronde tegen Eva van Harten, die op de 10e plaats langzaam moet afhaken voor een plek in finalepoule 1. Ditzelfde geldt voor Qian (die niet speelde vandaag) en Giselle, die wel haar eerste remise van het toernooi haalde en zo nog aan een inhaalrace gaat beginnen. De nummers 6 tot en met 9 strijden nog volop mee voor een plek bij de eerste 6. Op de 6e plaats staat Tommy Tran, die zijn inhaalpartij tegen Giselle won, maar verder vandaag geen punten pakte. 7e staat Ron Vollebregt, die 2 remises aan zijn totaal toevoegde en zo goed blijft meedoen. Ditzelfde geldt voor Sam van Dongen (die na een matige start nu punten blijft pakken) en Pascalle Monteney. Ook zij strijdt nog volop mee. Dit beloofd wat voor de laatste 3 ronden in deze poule.

dsc_9077
In de middagpoule blijft onze benjamin verrassen. Liam Vrolijk is bij Pathena in grootse vorm en dat liet hij ook vandaag weer merken. Naast een overwinning op Arne Pols, wist hij ook Kevin Nguyen te verschalken. Zo staat hij trots aan de leiding. In de achtervolging zien we Wang Yang, die een halve punt achter staat. Zij lijken al verzekerd van een plek bij de eerste 6 en maken dus kans om winnaar van het toernooi te worden. Kevin blijft in de achtervolging, terwijl ook hier het veld met kanshebbers voor de finalepoule doorloopt tot en met de nummer 9. Die nummer 9 is Jorik Klein, ij remiseerde in de 8ste ronde tegen Bart Dubbeldam (6e) en moet nog een partij inhalen tegen Lola den Dunnen. Lola staat 4e en moet naast Jorik ook nog haar partij tegen Wiggert inhalen. Zij zou zich dus nog in de top 3 kunnen nestelen. Ook Ricky Schaap (5e) en Arne Pols (7e) doen goed mee. Arne won het onderlinge duel en meldt zich voor een plek bij de top 6. Voor de laatste 3 gaat het lastig worden om zich nog te plaatsen voor de hoofdpoule, maar met nog 3 ronden te gaan is er nog het één en ander mogelijk. Wiggert Pols, Ting Ting Lu en Mohammed Moussane weerden zich uitstekend, maar konden geen punten toevoegen aan het totaal.
Opnieuw een mooie Pathena dag. We gaan nu eerst de zomervakantie in, en in september gaan we weer verder.

You may also like...