Stertrainingen in Rotterdam begonnen

Voor het tweede jaar op rij zijn de stertrainingen in Rotterdam weer begonnen.  In 2012 werd stertrainingen ook mogelijk gemaakt in Rotterdam dankzij  de samenwerking tussen Pathena, Dolf Meijer en Jan Sijbesma. De jeugdige talenten van Pathena hebben veel geleerd van de trainingen en zijn ook hard gegroeid in hun schaakontwikkeling.

Ook dit jaar vinden de trainingen plaats in de speellocatie van SSV Klim Op, waarvoor onze dank aan Jan Sijbesma voor zijn inspanningen om de locatie kosteloos mogelijk te maken. Trainingen faciliteren is een belangrijk doel van Pathena. Samen met Dolf Meijer hebben wij ons ingespannen om de eigen bijdrage voor de stertrainingen zo laag mogelijk te houden. Hierdoor kunnen er meer jeugdtalenten aan de trainingen meedoen.

Wij zijn bijzonder verheugd om te melden, dat de RSB een mooie financiële bijdrage heeft geleverd om de talenten uit de regio te ondersteunen. Door deze bijdrage blijft de eigen bijdrage binnen de perken en kunnen de talenten vaker en langer trainen.  Wij zijn erg blij met deze ondersteuning van de RSB om samen met Pathena de jeugdtalenten een extra boost te geven om aansluiting te kunnen vinden met de landelijk top.

Inmiddels zijn er 4 trainingsgroepen bij deze stertrainingen geformeerd.  Dolf Meijer en Harold van Dijk trainen in de ochtenduren eerst de jonge talenten (E , F, G) en in de middaguren zijn de lokale jeugdtoppers aan de beurt (C en D).  Onder deze spelers bevinden zich veel Pathena deelnemers, maar ook andere spelers uit de regio haken aan.

Tenslotte bieden wij ook onderdak aan de Nederlandse jeugdtoppers uit het westen en zuiden van het land. Jop Delemarre traint deze jeugd, die tot de absolute top van Nederland behoren in hun leeftijdsklassen.

Weer een mooi initiatief, waarbij onze talenten wederom veel zullen leren van de trainers en van elkaar.

You may also like...