Lucas Nguyen aan de leiding in morgengroep na dag 7

In de ochtendgroep van het Pathena JeugdSchaak Invitatietoernooi zijn in ronde 2 en 3 van de finalepoules weer spannende wedstrijden gespeeld. Steeds duidelijker wordt wie er nog kans maakt op de hoofdprijs in de morgengroep.

In finalepoule A stond in de tweede ronde de topper tussen Lucas Nguyen en Lorena Kalkman gepland. Na een mooie partij won Lucas en na 2 ronden gaat hij alleen aan de leiding. In de achtervolging gaat Ivan Kroetkov die in de 2e ronde van Ron Vollebregt wist te winnen, nadat hij in d opening een stuk won. De partij tussen Sam van Dongen en Tommy Tran wordt ingehaald, in verband met het feit dat Sam de Haagse PJK speelt.

In de 2 ronde van de ochtendgroep deed Eva van Harten goede zaken door te winnen van Giselle Fransen. Giselle (één van de Spike Girls naast Lorena en Pascalle) kon haar goede prestatie van vorige keer dus net niet herhalen. Quinten herstelde zich van de verliespartij in de eerste ronde tegen Eva en won deze keer mooi van Pascalle. Alisha Warnaar tenslotte wist haar eerste Pathena punt te scoren tegen Qian. Een mooie prestatie.

In de derde ronde heeft Ivan een reglementair punt gekregen, doordat Sam helaas geen kans ziet om deze partij in te halen. Hij blijft dus meedoen om de ochtendtitel en heeft na 3 ronden dus 2,5 punt. Hij heeft een half punt achterstand op de leider van finalepoule A: Lucas. Lucas won netjes van Ron, en als dit zo doorgaat kan het om de winst tot in de laatste ronde spannend blijven, aangezien dan beide toppers tegen elkaar spelen. Ook Lorena maakt nog kans, want zij won in de derde ronde van Tommy, die dus een stapje terug moet doen.

In de finalegroep B kon Eva haar voorsprong niet vasthouden. Tegen Qian verloor ze in het begin via een combinatie een stuk en vocht wel verder, maar Qian speelde dit goed uit. Quinten kwam op gelijke hoogte met Eva, door ook de tweede partij van de dag te winnen. Tegen Alisha was het lange tijd spannend, maar in het eindspel wist Quinten de beslissende aanval in te zetten. Pascalle profiteerde niet. Ze stond goed tegen Giselle, maar kwam niet verder dan remise. Zo blijft het hier ook spannend tot de laatste dag.

You may also like...