Kevin Nguyen aan kop op voorlaatste speeldag

Wie wordt de opvolger van Andrew Mensing?  Dat is de grote vraag nu de finaleronden worden gespeeld.  In de middaggroepen strijden de talenten in finalepoule A voor de winst van het Pathenatoernooi 2013.  Op dag 7 werden ronde 2 en 3 van de finalepoules gespeeld.

En wat een mooie partijen waren het weer. Allereerst de 2e ronde.  De topper was de confrontatie tussen Wang Yang en Liam Vrolijk. Na een bijzonder spannende wedstrijd wist Wang het punt op zijn naam te schrijven en laat zien dat hij om de winst wil meestrijden.  Voorlopig moet hij na de 2e ronde Kevin Nguyen voor zich dulden, die keurig van Arne Pols won.  Tenslotte wist Bart Dubbedam in een spannende strijd van Ricky Schaap te winnen, ondanks dat Ricky het beste van het spel leek te hebben.

In finalepoule 2 zijn het Alexander Janse en Mohammed Moussane die na 2 ronden aan de leiding gingen. Mohammed won (op zijn verjaardag) van Ting Ting Lu en Alexander buitte een onnauwkeurigheid van Jorik goed uit.  Wiggert Pols en Sebastiaan Janse speelden een lange, mooie partij, met kansen voor beide partijen en uiteindelijk werd tot remise besloten.

Wij dachten dat  vuurwerk op 31 december was, maar in de derde ronde knalde het gelijk goed. Wang en Bart spelen een scherpe Siciliaan. Vanaf het begin ging de beuk erin, maar ook Sebastiaan gooit tegen Jorik gelijk olie op het vuur.  Maar het lijkt erop dat ze naar elkaar kijken, want ook Ricky gooide vervolgens de beuk erin tegen Arne. Alleen de topper tussen Kevin en Liam verliep wat rustiger, zij lieten zich niet van de wijs brengen door het geweld om zich heen.  In de tussentijd weet Ting Ting een mooie prestatie te leveren door te winnen van Alexander.  Haar voorbereiding was uitstekend en ze wist Alexander in de opening al te verslaan. Poule 2 wordt dus gelijk weer spannender. Wiggert staat daar nu zelfs aan de leiding, hij won mooi van Mohammed, terwijl Jorik enkele kansen had om Sebastiaan te verslaan, maar hij verzuimde dit, waardoor de partij in remise eindigde.

In finalepoule 1 bleef het tot het eind spannend. Alle drie de partijen werden steeds ingewikkelder en leuker om naar te kijken.  Bart vocht zich knap terug en ook Arne kwam terug in de partij. Dat de finales echt begonnen waren was duidelijk. De partij die het meeste knalde (tussen Wang en Bart) leek lange tijd in het voordeel van Wang, maar Bart kwam uiteindelijk uitstekend terug en wat Wang ook probeerde, meer dan een remise zat er niet in.  Kevin leek in zijn topper tegen Liam het beste van het spel te hebben, maar kwam er niet doorheen, en kon dus niet profiteren van de remise van Wang en speelde ook remise.  De laatste partij van de dag was tussen Ricky en Arne.  Lange tijd leek Ricky goed te staan, maar in  tijdnood moest Ricky toch zijn koning omleggen.  Zo leidt Kevin na ronde 3, maar is Wang zeker niet kansloos.  Op 30 november valt de beslissing tijdens de laatste 2 ronden.

You may also like...