Rembrandt Bruil en Marek Kudlicka koplopers bij Pathena

Na de eerste dag van het Pathena JeugdSchaak Invitatietoernooi is er in elke groep 1 koploper.  In Groep 1 strijden 12 jeugdtalenten om de grote wisselbeker en om de titel.  Wie wordt de opvolger van Andrew Mensing (2012) en Liam Vrolijk (2013).  In Groep 2 spelen 12 jongere jeugdtalenten de hoofdprijzen.

Op 4 zaterdagen spelen de groepen in totaal 8 ronden via het Zwitsers systeem.  Met een bedenktijd van 1 uur 30 + 5 seconden per zet spelen spelen in totaal 24 jeugdtalenten in 2 groepen mooie en stevige partijen.

Evenals voorgaande edities werd er echt gestreden en ondanks dat er relatief veel remises vielen, werd er vaak tot in de laatste minuten gestreden en werd niets weggegeven.  In de nieuwe speellocatie, Brasserie Dylans was een mooie (maar deze keer wel warme) zaal gereserveerd voor de 24 gladiatoren.  Naast hen speelde in de middag Pathena Rotterdam in de Meesterklasse.  Een mooie combinatie van 2 evenementen, die wij de komende maanden vaker zullen zien.

Bijzonder ook bij Pathena is dat elk jeugdtalent gekoppeld gaat worden aan een buddy, zodat ze samen partijen kunnen analyseren, bespreken en leren.  Deze buddies zijn vaak Meesterklasse en KNSB spelers, ook zelf nog vaak jeugdig. Zo weten we een mooie mix te maken tussen de diverse activiteiten van Pathena.

Koploper na dag 1 is Rembrandt Bruil. Hij wist beide partijen winnend af te sluiten.  In de eerste ronde versloeg hij snel Sebastiaan Janse, die in de opening een fout maakte.  De partij tegen Wiggert was spannend, maar in het eindspel trok hij aan het langste eind.  Wiggert had eerder Quinten Salomons verslagen, terwijl  Quinten en Sebastiaan in een spannende partij in de tweede ronde beide moesten berusten in remise.

IMG_1265 IMG_1264IMG_1277

4 spelers volgen op 1,5 punt.  Bart Dubbeldam versloeg Justus van Klaveren in het diepe eindspel, terwijl hij tegen Lucas Nguyen remise speelde.  Lucas won in de eerste ronde van Ivan Kroetkov, terwijl Ivan in de tweede ronde remise speelde tegen Justus.  Justus had beter gestaan, maar Ivan wist dit remise te houden.  Ting Ting Lu stond tegen Jorik Klein eigenlijk verloren, maar Jorik Klein berekende zijn mataanval niet goed en verloor een stuk.  Tegen Ting Ting maak je dan geen kans. Jorik hield wel Arne Pols in de eerste ronde op remise na een zeer spannende partij.  Het veld van de 0,5 punters wordt aangevoerd door Mohammed Moussane.  Hij verloor van Arne, maar hield Ting Ting op remise.  Feit is dat de spelers elkaar goed in evenwicht houden en dat er nog heel veel kan gebeuren de komende 6 ronden.

In Groep 2 wist Marek Kudlicka beide partijen winnend af te sluiten.  Kim Meijer en Liqin Lu hadden weinig kans.  Liqin won eerder op de dag wel van William Gijzen, terwijl diezelfde William in de middagronde Kim versloeg.  Kim wacht dus nog op haar eerste succes evenals Alisha Warnaar.  Zij verloor van Giselle Fransen (die ook nog heel keurig remise speelde tegen Tommy Tran) maar ook van Javeria Kornal Zuburia die zo haar eerste Pathena punt kon bijschrijven.   Naast Tommy en Giselle is ook Daniel Kudlicka in de achtervolging op zijn broer.  Hij won van Lorena  Kalkman (op tijd) en speelde remise tegen Pascalle Monteny.   David Avedissian speelde tegen beide dames en haalde een mooie remise tegen Pascalle, maar moest zijn koning omleggen tegen Lorena die dus revanche nam.

IMG_1268 IMG_1269 IMG_1278

Zo eindigde dus de eerste dag van het Invitatietoernooi 2014 / 2015 en gaan we op 6 december verder met ronde 3 en 4.

Mooi om te zien dat er zoveel strijd was op de borden en dat alle deelnemers het heel goed naar hun zin hadden.  Op naar de volgende ronden!

You may also like...