Rembrandt Bruil en Marek Kudlicka nog steeds aan kop na dag 2

Wie gaat Rembrandt en Marek afstoppen? Dat gaat de vraag worden na dag 2 van het Pathena Jeugdschaak Invitatietoernooi 2014/2015. Na ronde 3 en 4 zijn we op de helft van het toernooi en beide spelers behouden dus hun koppositie. Sterker nog, ze staan er alleen maar steviger!

In de gezellige en warme speellocatie van Dylans Brasserie in Kralingen, Rotterdam werden weer 2 ronden van het toernooi afgewerkt, waar 24 talenten uit de regio en daarbuiten spannende partijen spelen, die deze keer allemaal live te volgen waren via internet. 2 ronden dus die voor wat meer tekening in de strijd zorgden.

In groep 1 was de clash tussen Arne Pols en Rembrandt Bruil. Op voorhand wellicht een cruciaal treffen. Arne kwam niet goed uit de opening en kreeg zijn stukken niet op de juiste plaats. Dat was vooral de verdienste van Rembrandt, die heel goed speelde, lastig klippen omzeilde en het punt wist te pakken. Op bord 2 maakten Ting Ting Lu en Lucas Nguyen er een spannende pot van, maar toen het echt spannend ging worden werd er tot remise besloten. Bart Dubbeldam wist een mooie partij te spelen tegen Wiggert Pols en haalde het punt binnen, terwijl Justus van Klaveren leek te winnen van Mohammed Moussane, maar Justus verslikte zich in het eindspel en dat liet Mohammed zich geen twee keer zeggen. Quinten Salomons kreeg Jorik Klein op de knieƫn, mede omdat Jorik een nieuwe variant in het Konings Indisch uitprobeerde, maar Quinten had de perfecte counterattack. Mooi aanvallend gespeeld! Ivan Kroetkov en Sebastiaan Janse speelden een onderhoudende partij, die nergens het evenwicht verloor, waardoor remise een feit was.

In groep 2 wisten de broers Marek en Daniel Kudlicka wel raad met hun tegenstanders. Tommy Tran en Giselle Fransen hadden geen adequaat antwoord en moesten de koning omleggen, terwijl Pascalle Monteny en William Gijsen een lange partij speelden met wisselende kansen, maar in het verre eindspel werd tot remise besloten. Lorena Kalkman kwam tegen Javeria Komal Zubair niet in tijdnood, Javeria wel. Met een mooie standaardaanval won Lorena een stuk, kwam gewonnen te staan, maar in tijdnood wist Javeria er bijna nog een mooie remise uit te slepen. Lorena kwam (uiteindelijk ook in tijdnood) nog uitstekend weg, toen Javeria een klein foutje maakte. Een mooie onderhoudende partij. Liqin Lu en David Avedissian speelden een prachtpartij. Liqin leek een mooie aanval te hebben en David stond gigantisch onder druk, maar kwam er toch uit. Een mooie partij met een terecht einde. Kim Meijer en Alisha Warnaar speelden een leuke partij, waarbij Kim eerst verloren leek te staan, goed terugkwam en Alisha het uiteindelijk toch kon afmaken.

In de middag werd ronde 4 gespeeld. In groep 1 helaas maar 5 partijen, omdat Bart Dubbeldam zich moest afmelden. En dat was jammer, want de kraker tegen Rembrandt Bruil stond op het programma. Er wordt op dit moment gekeken of deze partij ingehaald kan worden, voor de volgende speelronde. Voor Rembrandt even een tegenvaller, maar dat duurde gelukkig niet zo lang. Zoals bekend heeft elke Pathena speler een buddy en de buddy van Rembrandt was aanwezig. Peter Ypma hield deze dag gelijk contact met zijn 4 Pathena pupillen en wilde graag een wedstrijd spelen tegen Rembrandt. Op bord 1 dus een mooie confrontatie tussen buddy en pupil en kreeg deze samenwerking een mooie invulling. Voor het oog van alle toeschouwers won Peter wel, maar had in de opening eigenlijk een pion moeten verliezen. Mooie leerstof dus voor Rembrandt. De andere 5 partijen gingen uiteraard wel door.
Zo wist Lucas netjes van Mohammed te winnen. Een mooie overwinning die de hele partij al in de lucht hing. Arne Pols nam revanche en won in de middag wel. Ting Ting was het slachtoffer en zij hield het niet alleen lang vol, maar gaf meer dan goed tegengas. Quinten speelde een heerlijke pot tegen clubgenoot Ivan. Er was geen twijfel over de uitkomst. Quinten was een klasse beter in deze partij, terwijl Jorik en Justus (te) snel klaar waren. Jorik kwam een pion voor, maar doordat alles afgeruild was, leek er geen muziek meer in de stelling te zitten. Althans dat vonden beide heren. Wiggert won tenslotte van Sebastiaan. De dame van Sebastiaan kon niet op tegen een toren, loper en paard van Wiggert. Zo gaat Rembrandt aan de leiding, en zijn Bart, Lucas, Arne en Quinten in de achtervolging. Gaat Rembrandt het nog lastig krijgen of wordt hij de opvolger van Liam Vrolijk?

In Groep 2 was er de broederstrijd tussen Daniel en Marek. Zonder echt te vechten kwam er een remise op het bord. Wellicht voor de broers logisch, voor de toeschouwers jammer, want er zat nog veel in. Voor de overige spelers was dit toch wel een buitenkansje, want ze konden zo weer dichterbi komen. En dat gebeurde dus ook. Lorena kwam wel in tijdnood, maar ze kreeg Liqin wel zover dat hij uiteindelijk moest opgeven. Ook Pascalle kwam dichterbij doordat zij wist te winnen van Tommy, die dus geen goede dag kende. Ook William sloop dichterbij en won van Giselle, die geen voortgang kon geven aan haar goede eerste dag! David boekte zijn eerste overwinning, door een mooie overwinning op Alisha en ook Kim is van de nul af. Zij versloeg Javeria in een spannende partij.

Zo eindigde dag 2 van Pathena opwindend en hebben onze 24 Pathena Gladiatoren weer mooie partijen om te bespreken met hun buddies. In maart gaan we verder met ronde 5 en 6.

 

You may also like...