Pathena Young Talents 2015 – 15 januari 2015

Van 9 t/m 25 januari zal in Wijk aan Zee het 77ste Tata Steel Chess Tournament plaatsvinden.  De 14 grootmeesters in de Tata Steel Masters zullen in die periode ook een ronde in Rotterdam en Den Haag spelen.

Op 15 januari komt het Tata Steel Chess Tournament naar Rotterdam.  Aan de Wilhelminakade in het gebouw “ De Rotterdam” zullen de 14 grootmeesters van de hoofdgroep hun 5e ronde partij daar schaken en uiteraard is Stichting Pathena ook van de partij.

Er vinden die dag en de dagen ervoor diverse side-events plaats. Pathena zal in samenwerking met Tata Steel Chess, de Schaakbond en de RSB een snelschaaktoernooi organiseren, de Pathena Young Talents.

14 jonge talenten uit de regio Rotterdam snelschaken die middag 13 ronden, terwijl de grootmeesters aan hun 5e ronde partij beginnen. Na binnenkomst van de grootmeesters (o.a. wereldkampioen Magnus Carlsen en Nederlandse trots Anish Giri) en het doen van de eerste zet, zullen de 14 talenten laten zien dat zij op nationaal niveau meedoen, Nederlandse titels hebben veroverd of zelfs internationaal mooie prestaties hebben geleverd.

In de grote hal waar de grootmeesters binnen zullen komen en ook nog even zullen kijken bij het snelschaakgeweld, is ruim plaats voor toeschouwers, en wat is er nu mooier dan niet alleen naar de grootmeesters te komen kijken, maar juist ook naar de vele talenten die de regio rijk is.

Op deze manier is er een unieke ontmoeting tussen de lokale talenten en de grootmeesters.  Wie weet hoe ver deze talenten het nog gaan schoppen.

Voor meer informatie: Pathena Young Talents 2015

 

You may also like...