Verslag Pathena Invitatietoernooi dag 3

De derde dag van het Pathena Jeugdschaak Invitatietoernooi bracht mooie en spannende partijen in ronde 5 en 6.  In de mooie speellocatie van Brasserie Dylans in Rotterdam Kralingen was het een echte schaakdag.  Niet alleen het Pathena toernooi, maar ook de Meesterklasse kraker tussen Pathena Rotterdam en Sissa Groningen met veel jeugdspelers, waaronder Pathena spelers Robby Kevlishvily, Anna Maja Kazarian en Marijn den Hartog.

DSC04620 DSC04618 DSC04609

In de 5e ronde dan de echte clash tussen Bart Dubbeldam en Rembrandt Bruil.  Een mooie titanenstrijd waarbij Bart vanaf het begin er stevig in ging en ook langzamerhand de overhand kreeg. Intussen wist Lucas Nguyen een redelijk snelle overwinning te behalen op Quinten Salomons.  Quinten maakte een foutje wat uiteindelijk zijn dame ging kosten en zo ging het punt naar Lucas, die zich zo aan de top ging melden. De 3e partij in de hoofdgroep ging tussen Ting Ting Lu en Justus van Klaveren. Na een lange, gelijk opgaande strijd werd besloten tot remise.  De broederstrijd tussen Arne en Wiggert Pols tenslotte wordt de komende week ingehaald.  Intussen wist Bart ook echt het punt binnen te halen en zo staan Bart, Rembrandt en Lucas op gelijke hoogte.  Ook Arne kan hier nog bij komen indien hij tegen Wiggert gaan winnen.  Arne zal echter een bye opnemen in de 6e ronde en daardoor wellicht een kleine achterstand oplopen.  Jorik tenslotte kreeg een bye, doordat Sebastiaan zich heeft afgemeld voor ronde 5 en 6. Hij doet de volgende keer weer mee.

DSC04606 DSC04607 DSC04604

Dan Groep 2 in de vijfde ronde. Daar wisten Marek en Daniel beiden te winnen en komen de heren langzaam los van de concurrentie te staan.  Marek won van Lorena Kalkman die door haar tijd heen ging, maar Marek stond al gewonnen.  Daniel won van William Gijsen en blijft dus in het spoor van zijn broer. Lorena staat nog wel in de top, maar krijgt daarbij gezelschap van David Avedissian die keurig won van Javeria Kornal Zubair.  Een lange partij speelden Liqin Lu en Pascalle Monteny. Tot het laatst waren ze bezig en het punt ging in het verre eindspel naar Liqin.  Tommy Tran speelde een dubbelpion van Alisha Warnaar mooi uit en pakte zo ook een punt.

Nadat de stofwolken zijn neergedaald in de 6e ronde van Groep 1, heeft Rembrandt opnieuw de leiding genomen.  In de topper tegen Lucas leek het er eerst op dat Lucas een punt ging pakken, maar Rembrandt vocht hard terug en wist te winnen, terwijl Bart in een betere stelling niet kon winnen en genoegen moest nemen tegen Ting Ting.  Jorik kon geen revanche nemen op Wiggert, na zijn verlies op het PJK.  In dezelfde opening hadden beide spelers een nieuwtje, alleen Wiggert had de theorie nog beter in zijn hoofd en haalde daar al beslissend voordeel.  Justus en Quinten deelden in een snelle partij de punten.

DSC04612DSC04611DSC04610

 

 

 

 

 

 

In de zesde ronde van Groep 2 vielen er een aantal verrassingen te noteren.  De broers Kudlicka, samen fier aan kop, verspeelden punten.  Marek dolf het onderspit tegen een ontketende David Avedissian. Een mooie aanvalspartij zorgde ervoor dat het punt naar David ging, die daarmee stevig op de derde plaats terecht komt.  Broer Daniel kwam niet verder dan remise tegen Liqin, waardoor beide broers nu aan de leiding gaan met David in de achtervolging.  Lorena wist niet te winnen van Tommy en ging door haar tijd terwijl Javeria een mooie overwinning boekte op Pascalle.  William tenslotte had geen goede dag.  Alisha wist een stevige aanval op te bouwen die ook doorsloeg.

DSC04614 Foto720-R3NFOZVO Foto720-3J7DJE8F

Het gaat spannend worden op 11 april!  Zowel in Groep 1 en 2 is nog van alles mogelijk. Wie wordt er King of Pathena 14/15?  En wie wint de tweede groep? Zal het echt een Kudlicka worden?  Beleef het mee op 11 april.

You may also like...