1e Pathena On Tour toernooi tijdens Alblasserwaard Jeugdtoernooi in Sliedrecht

Op 28 maart is het Jeugd Alblasserwaardtoernooi in Sliedrecht, onderdeel van de Grand Prix cyclus van de R.S.B.  Op diezelfde dag in dezelfde locatie gaat er ook een nieuw initiatief van Stichting Pathena van start.  Pathena On Tour!  Een aantal Pathena talenten spelen die middag een rapid toernooi van 20 minuten p.p.p.p. waarbij de prijzen ter beschikking worden gesteld door de organiserende vereniging.  In Sliedrecht zijn dit 2 groepen van 6 spelers, die een halve competitie afwerken en de winnaars van de groepen spelen de finale.  Maar dit kan ook in een ander toernooi 1 groep zijn van 6 spelers.  Pathena nodigt de spelers uit, waarbij de winnaar van het toernooi waarbij Pathena On Tour wordt gehouden een vrijplaats krijgt in het volgende Pathena On Tour toernooi. Zo is er ook een koppeling tussen het lokale toernooi en Pathena.

Doelstelling van Stichting Pathena is om lokale verenigingen te ondersteunen.  Niet alleen wordt het Pathena toernoPathena_logo_headeroi daar gespeeld, maar neemt de Stichting ook liveborden mee, zodat het toernooi live via internet en in de speelzalen te volgen is.  Het kan ook een mooi verlengstuk van het lokale toernooi zijn  of een verlengstuk van de Grand Prix cyclus.  Doordat de winnaar van het lokale toernooi de volgende keer met het Pathena On Tour toernooi mee mag doen, ontstaat ook een mooie lijn naar nieuwe jeugdspelers die wellicht bij Pathena kunnen instromen. Daarnaast geeft Pathena de mogelijkheid om een lokale jeugdspeler toe te voegen aan het deelnemersveld van Pathena On Tour.

De deelnemers van het 1e Pathena On Tour toernooi in Sliedrecht zijn:  Wang Yang, Adrian Mensing, Andrew Mensing, Kevin Nguyen, Liam Vrolijk, Jorik Klein, Bart Dubbeldam, Ting Ting Lu, Lucas Nguyen, Arne Pols, Tommy Tran en William Gijsen.

 

DSC04611 Foto720-48IAPEHX DSC_3278 Wang

 

Het 1e Pathena On Tour toernooi is op 28 maart 2015 live te volgen via live.pathena.nl.  Geïnteresseerde schaakverenigingen kunnen zich bij Pathena melden via pathena.schaak@gmail.com

You may also like...