Rembrandt Bruil winnaar Pathena Jeugdschaak Invititatietoernooi 2014 / 2015

Het was spannend tot de laatste partij.  En dat lijkt een gewoonte te zijn, bij de toernooien van Pathena, maar uiteindelijk was het Rembrandt Bruil die na 4 dagen en 8 ronden de grote wisselbeker in ontvangst mocht nemen en zich winnaar mag noemen van het 3e Pathena Jeugdschaak Invitatietoernooi.  Rembrandt speelde vanaf het begin mee in de top en begon met 4 uit 4, maar gedurende de laatste 2 speeldagen werd het toch nog heel spannend.  Naaste belager Bart Dubbeldam wist in de 5e ronde van Rembrandt te winnen, en ging zo met nog 1 dag en 2 ronden te spelen vlak achter Rembrandt aan.  In de 7e ronde wist Rembrandt niet te winnen van Jorik Klein, die een solide verdediging had, terwijl Bart wel won van Arne Pols.  Zo had Bart in de laatste ronde alles in eigen hand, maar Bart maakte een foutje in het middenspel en kwam erg slecht te staan tegen Quinten Salomons.  Uiteindelijk werd die partij remise en was Rembrandt bij winst zeker van de eindzege.  Ting Ting Lu hield goed stand, maar uiteindelijk kon Rembrandt doorstoten en het verlossende punt binnenhalen.  Zo wordt Rembrandt na Andrew Mensing en Liam Vrolijk de 3e winnaar van dit toernooi.  Wiggert Pols werd na een mooie eindsprint  3e, terwijl de eerder genoemde Bart Dubbeldam 2e werd.

DSC04664 DSC04669 DSC04663

Bij de beloften was het ook spannend.  De broers Kudlicka leken na 2 ronden uit te maken wie er daar de kampioen werd, maar tijdens dag 3 kwamen andere spelers sterk terug.  Uiteindelijk wist Daniel Kudlicka van naaste belager David Avedissian te winnen en zo 1 punt los te komen, omdat de andere concurrenten punten verspeelden.  De laatste ronde tegen Tommy Tran kwam hij niet in de problemen, maar het tekende wel zijn ambitie om niet in te gaan op de remise aanboden van zijn tegenstander en in stijl het toernooi te beëindigen.  Dit lukte net niet, en remise was de enige logische uitslag.  Zijn broer Marek verloor dus in de 7e ronde, maar wist een 2e plaats te pakken, terwijl de 3e plaats werd gedeeld door Lorena Kalkman en Tommy Tran.

DSC04658 DSC04657 DSC04656

Dan de dag zelf. De 7e ronde bracht mooie confrontaties in poule 1.  Rembrandt Bruil speelde tegen Jorik Klein en Bart Dubbeldam mocht het opnemen tegen Arne Pols.  2 stevige clashes dus.  Nadat de rookwolken waren opgetrokken, bleek dat we een nieuwe koploper hadden.  Bart wist in een spannende partij te winnen van Arne Pols terwijl Rembrandt er niet in slaagde om de verdediging van Jorik Klein te slechten.  Remise was daar dus de logische uitkomst.  Wiggert Pols klom dankzij een overwinning op Lucas Nguyen naar een derde plaats, terwijl de runners up Lucas en Ting Ting zijn.  Ting Ting Lu wist namelijk een mooie wedstrijd tegen Quinten Salomons te winnen.  Sebastiaan Janse en Justus van Klaveren tenslotte wisten elkaars stelling niet te kraken en besloten tot remise.

In Groep 2 moest Alisha Warnaar even wachten in de 7e ronde, want Lorena Kalkman had zich verslapen en kon niet op tijd komen. Op het livebord wel een clash tussen Daniel Kudlicka en David Avedissian.  De eerste uitslag kwam na 5 kwartier, Tommy Tran wist na een foutje van Liqin Lu zijn een vrijpion naar de overkant te brengen en haalde zo het punt binnen. In de strijd om de kopposities wist David Avedissian zijn sterke derde dag niet voort te zetten en verloor van Daniel Kudlicka. Daniel weet zo na de 7 ronde een gat te slaan van een punt, want William Gijsen versloeg in een mooi aanvallende partij Marek Kudlicka.   Daniel stond dus na 7 ronden een punt los, terwijl Marek en Tommy allebei in de achtervolging zijn.  Giselle Fransen scoorde een punt tegen Javeria en Pascalle Monteny  wist te winnen van Kim Meijer.

DSC04623 DSC04622

In de 8ste ronde bleef het dus in Groep 1 spannend.  Bart leek een kwaliteit te winnen tegen Quinten en zo het toernooi te winnen, maar Quinten had een tussenzetje, waardoor Bart een stuk slechter kwam te staan.  Remise was het hoogst haalbare om de druk op Rembrandt te houden.  Die wist echter in een lange partij het punt bij te schrijven en dus op een mooie wijze het toernooi te winnen.  Wiggert had aan remise tegen Justus van Klaveren genoeg om derde te worden, maar Justus vocht hiervoor wel als een leeuw.  Arne Pols wist te winnen van Lucas Nguyen, die zo op 1 dag tegen beide broers speelde.  Sebastiaan Janse kon het niet bolwerken tegen een ontketende Jorik Klein, die vrij snel een beslissende aanval kon inzetten.

In Groep 2 was de kraker tussen Daniel en Tommy.  Uiteindelijk werd het remise, maar het was een knotsgekke partij. In de slipstream van winnaar Daniel wist Marek 2e te worden met een mooie overwinning op Pascalle Monteny.  David had zijn dag niet en verloor opnieuw. Dit keer van Giselle Fransen die gedurende dit toernooi steeds beter ging spelen.  William en Javeria deelden de punten, Javeria had een truukje, waardoor ze eeuwig schaak kon houden.

Voor meer foto’s:  https://www.flickr.com/photos/131738354@N03/sets/72157651845140446/

Een mooi en spannend einde van het toernooi.  Op naar de editie van volgend jaar!

You may also like...