Pathena Invitatietoernooi Dag 2: Marek Kudlicka en Evelyn Bijvank aan de leiding

Op dag 2 van het Pathena Invitatietoernooi speelden de jonge talenten ronde 3 en 4 in Schiedam.  Ook Pathena ontkomt niet aan de griepgolf en enkele talenten moesten helaas afzeggen, maar werd op 14 borden en in 2 groepen weer gestreden.

Na ronde 3 waren er in Groep 1 nog 2 spelers met een 100% score.  William Gijsen en Marek Kudlicka. De toppers in Groep 1 moesten het nu gaan waarmaken en de eerste confrontaties stonden op het programma.  Marek Kudlicka wist dus zijn 100% score te handhaven. DSC05017 Na ongeveer een uur spelen zat er een mooie combinatie in het spel, waar Kylian Bijvank een volle toren verloor.  Kylian gaf op en zo scoorde Marek zijn derde overwinning.  Zijn broer Daniel heeft het wat lastiger.  Job Verheul wist een mooie partij te schaken en Daniel flink terug te drukken.  DIt leidde uiteindelijk tot een mooie mataanval.  Ook de derde partij was relatief snel klaar.  Anna Martinez klimt naar de subtop toe door een mooie overwinning op Alisha Warnaar. DSC05022 In Groep 1 ging het verder hard met de uitslagen.  Na 5 kwartier spelen viel ook beslissing op bord 1.  Liqin Lu probeerde het nog wel, maar William Gijsen bleek de juiste combinatie te hebben gevonden en hield zo zijn 100% score. Ook Dominggus Paays hield aansluiting met de subtop, door van Giselle Fransen te winnen. Diego Kaarsenhout speelde op de eerste dag al 2 mooie partijen, maar zonder resultaat.  Hij zette die lijn door op dag 2 en wist Tommy Tran in een mooie aanvallende partij te verslaan. Diego scoort zo zijn eerste punt tijdens dit toernooi. De laatste partij van ronde 3 was tussen Pascalle Monteny en Lorena Kalkman. Deze 2 talenten hebben hun tijd hard nodig en dat bleek ook vandaag.  Een mooie scherpe partij waar veel werd nagedacht. Tot de laatste minuten werd het doorgeschaakt, maar uiteindelijk zag geen van beiden de winst en werd remise afgesproken.

In Groep 2 was de eerste partij ook na een uurtje spelen klaar.  Adinde van Delft was nog niet opgewassen tegen Sara Martinez,DSC05040DSC05039DSC05033

die zo een punt kon bijschrijven.  Verrassend genoeg bleken de partijen in deze groep veel langer te duren dan in groep 1 want pas na ruim anderhalf uur schaken viel hier de tweede beslissing.  Evelyn Bijvank had vanaf het begin al een overwicht op de stelling van Kathleen Wiegmann, maar Kathleen vocht voor elk veld.  Uiteindelijk wist Evelyn wel te winnen en haar 100% score te houden. Na 2 uur spelen viel ook de beslissing bij de partij tussen David Avedissian en Hein Schouwenaar.  Hein bouwde rustig aan een stevige aanvalspartij, waardoor David lang moest verdedigen.  In het eindspel pakte Hein definitief de macht in de partij en dus ook het punt. In de partij tussen Circe Janse en Saad Zubair ging het op en neer, maar leek Saad op weg naar een stunt. DSC05038Circe echter wist niet van opgeven en toen zij de achterstand met een paardenvork teniet gedaan had, stormde ze door en wist te winnen.  De partij tussen Kimmily Tran en Luana Mensing ging op en neer.  Beide dames hadden kans op resultaat en tot op het laatst was het spannend.  Kimmily trok aan het langste eind en wist te winnen. De laatste partij werd beslist door een mooie mataanval van Javeria Zubair.  Op dat geweld had Kim Meijer geen antwoord.

 

Ronde 4 bracht de koplopers in beide groepen bij elkaar.  Langzamerhand gaan de eerste verschillen dus komen.  In Groep 2 wist Adinda van Delft van de 0 af te  komen met een mooie overwinning op David Avedissian die zijn dag vandaag niet had.  Kathleen WIegmann wist al snel een belangrijk voordeel op te bouwen tegen Kimmily Tran en haalde zo het punt binnen.DSC04977

In groep 1 wist Tommy Tran ook zijn eerste overwinning te behalen.  Yuhao Chen kon het nog niet bolwerken tegen een ontketende Tommy.   Job VerheulDSC05029 moest de eerste dag missen, maar gaat zich nu nadrukkelijk aan de top melden door een mooie overwinning op Dominggus Paays, die zo een klein stapje terug moet doen op de ranglijst. Marek Kudlicka stormt ook door.  William Gijsen (evenals Marek in de eerste 3 ronden 100%), maakte een klein foutje, maar dat foutje werd William wel fataal. Zo gaat Marek ongeslagen aan de leiding met 4 uit 4.  Wie gaat hem stoppen?  Wellicht is dat Anna Martinez.  Zij bezorgde Liqin Lu de tweede nederlaag van de dag.  In een aanvallend opgezette partij, maakt zij haar ambities duidelijk.  Op naar de top! Zal zij Marek kunnen stoppen? Het onderlinge resultaat is al bekend want dat was voorlopig de enige verliespartij van Anna.  Dus dit houdt in dat een ander talent Marek zal moeten stoppen. Al met al gaat het dus nog spannend worden op dag 3. Broer Daniel Kudlicka wist vorig jaar de tweede groep te winnen, maar scoort nu iets minder.  Alhoewel een remise tegen Pascalle (die dus vandaag 2 x remise speelde) natuurlijk niet slecht is. Beide spelers bevinden zich nu in de middenmoot. Ting Ting LuDSC05042 begon het toernooi matig met twee verliespartijen, maar vandaag kwam ze helemaal terug.  Ze behaalde in de middagronde een mooie overwinning op Alisha Warnaar.  Diego speelde zoals gezegd op de eerste dag al goed, maar toen volgden er nog geen punten.  Dat maakte hij op dag 2 helemaal goed door 2 uit 2 te scoren.  In de middagronde won hij van Giselle Fransen en staat dus nu in de middenmoot. Ook Lorena deed vandaag goede zaken door in de middagronde veel druk uit te oefenen op de stelling van Kylian Bijvank.  Deze druk kostte uiteindelijk zelfs Kylian zijn dame.  Lorena komt met het resultaat van vandaag in de achtervolgende groep.

Kim MeijerDSC05034 wist in Groep 2 haar partij te winnen.  In de derde ronde lukte het net niet, maar nu was ze te sterk voor Hein Schouwenaar en staat inmiddels al op 3 punten, zodat zij in de top blijft meedoen.  Luana wist in de derde ronde ook niet te winnen, maar tegen Saad legde zij een mooie partij op het schaakbord neer, zodat Luana nu met 2 uit 4 keurig in de middenmoot staat. Aan de top komt Circe zich nu melden.  Zij maakte een uitstekende dag door.  Dit keer was het Anna Martinez die haar koning om moest leggen na een spannend gevecht. De toppartij van deze ronde was natuurlijk Javeria Zubair tegen Evelyn Bijvank. En het werd ook een echte topper.  Uiteindelijk wist Evelyn in het eindspel een stuk meer soldaat te maken en dus alleen de leiding te nemen in Groep 2.

Zo eindigde weer een mooie Pathenadag met veel mooie, spannende schaakpartijen.  In april vervolgen we met dag 3 en ronde 5 en 6

You may also like...