Verslag dag 1 Jeugdinterland BE-NL

‘Zeg Fred, wil jij misschien een maand op onze hond passen vanaf 10 juni? Wij gaan namelijk op vakantie.’ Fred wist gelijk genoeg en begon te mopperen als een Nederlandse boer met kiespijn. De Belgische buren van Fred wisten de voetballiefhebber met één vraag op ‘schone wijze’ op 1-0 achterstand te zetten. De Belgen deden namelijk mee met het EK voetbal. Iets wat die zure Hollanders niet konden zeggen.

Zijn buren overwogen bijna om Fred met een grote glimlach te vragen of hij op 18 augustus toevallig ook in de avond vrij was. Ze wilden namelijk hockey gaan kijken met vrienden. Wederom met een knipoog naar de hockeyfinale Het was immers te vragen wat hij in de avond deed. Of hij misschien wederom op de katten wilde passen. Hij wist de pijnlijke plek van de Nederlanders pijnlijk bloot te leggen met één vraag met een leuke knipoog .
Vergeet echter het EK voetbal en de Olympische Spelen. Want gelukkig hebben we het schaken nog.
In de inmiddels jaarlijkse schaakinterland voor jeugdspelers in het prachtige MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen spelen de Nederlandse en Belgische schaakkinderen hun eigen interland. Over 5 wedstrijden meten 20 Nederlandse kinderen zich met 20 Belgische leeftijdsgenoten. Een leuke en bijzondere wedstrijd voor de meesten want hoe vaak kan je nu gekleed in het oranje voor je land uit komen? Voor veel van de kinderen is dit een eerste ervaring om aan een internationaal evenement mee te doen. Met 5 kinderen tot 16 jaar, 5 tot 14 jaar, 5 tot 12 jaar en 5 tot 10 jaar wordt de strijd aangebonden met de Belgische leeftijdgenoten. De wedstrijden vinden plaats in een gezellige en sportieve ambiance en er is na afloop tijd om de partijen met de toernooicoaches en begeleiders Rick en Harold te analyseren.

Inmiddels hebben we de eerste dag en daarmee de eerste 3 ronden alweer achter de rug. Tussenstand: 2-1 voor Nederland! Kijk, daar kunnen onze voetballers en hockeyers een puntje aan zuigen! Met 12,5 -7,5 in de eerste ronde en daarna 12 – 8 in de 2e ronde nam Nederland de leiding direct stevig in handen. Om er daarna achter te komen dat onze Belgische gastheren nog zeker niet verslagen zijn want de 3e ronde werd een 11,5 – 8,5 overwinning voor het Belgische team. Voor de wedstrijd is dat wel zo spannend en we zijn dan ook reuze benieuwd wat vandaag de laatste 2 ronden gaan brengen.

You may also like...