Parijs en Moermansk trekken aan de noodrem

Dag 2 van het Internationale Schaaktoernooi in Parijs begon lastig voor het Pathena team.  Vooraf was al duidelijk dat het Paris Chess Team en Moermansk 2 lastig te nemen hordes waren, en dat bleek in de ochtend tegen het Paris Chess team al wel.

DSC06075Waar het aan de topborden op vrijdag erg goed ging, was dit tegen Parijs wat minder.  Marijn den Hartog wist te winnen, maar helaas verloor Jasper Beukema zijn partij.  Joris won wel, maar de tegenstandster van Jorik wist al voor de start van de partij alle middelen in de strijd te gooien om een punt te scoren.  Uiteindelijk werd het remise (en dat was al beter dan in Moermansk), maar dus 2,5 punt aan de 4 topborden.  Dat was niet genoeg, want ondanks dat Sebastiaan DSC06084Janse een mooie overwinning boekte, wisten de andere 3 geen resultaat te behalen. Zo kwam de Pathena trein tot stilstand.

Maar ook in de middagwedstrijd tegen Moermansk ging het niet goed.  Al heel snel verloor Marijn zijn partij, maar ook Jasper en Jorik wisten het niet te bolwerken, zodat er al een onoverbrugbare achterstand op het scorebord stond.  Sebastiaan kon zijn overwinning van de ochtend geen vervolg geven en verloor ook. Joris blijft topscorer.  Hij won mooi zijn partij en wist zo op 3,5 uit 4 te komen.

DSC06085Zo was dit een zaterdag die maar snel vergeten moet worden.  Morgen de laatste ronde tegen Ille de France

De noodrem werd eerder de dag ook al gebruikt bij de ouders die Parijs ingingen.  In de Parijse metro werd door Ivo Kokje hardhandig aan de noodrem getrokken (en zo weer een puntje van zijn persoonlijk DSC06086bucketlist afgestreept) om een schaakmoeder in nood te redden.  Zij redde het net niet om in de metro te stappen en haar rugtas viel op het perron.  Uiteindelijk door strak ingrijpen van omstanders (en het gebruik van de noodrem) kwam alles toch weer goed.  Zo kon de reis en sightseeing door regenachtig Parijs voortgezet worden.

 

You may also like...