Pathena met 3 overwinningen in middenmoot in Parijs

Het Pathena Rotterdam team is met 3 overwinningen (Leningrad, England Youth Squad en Ille de France) en 2 verliespartijen (Moermansk en Paris Chess Team) uiteindelijk op een gedeelde 3e plaats terechtgekomen.  Op bordpunten betekende dit de 4e plaats, maar de verschillen waren klein.thumb_DSC06155_1024

Alleen Moermansk was een flinke stap te groot deze keer.  Op zaterdagmiddag werd een stevige nederlaag geleden, terwijl op de vrijdag 2 mooie winstpartijen werden behaald.  De sleutelwedstrijd bleek achteraf de zaterdagmorgenwedstrijd tegen het Paris Chess Team, deze werd nipt verloren, anders had er een tweede plaats in gezeten.  De verschillen waren verder erg klein en zo werd er een weekend lang stevig geschaakt.  Speciale gast bij de prijsuitreiking was Maxime Vanhier-LaGrave.  Ons team ging uiteraard met hem op de foto.

Onder leiding van Dolf Meijer en Dimitri Reinderman werd er voor iedereen ruim de tijd genomen voor de voorbereiding en de analyse achteraf.  Waardevolle momenten die helpen in de schaakontwikkeling, maar nog belangrijker zijn de internationale contacten onderling.  Een onvergetelijke ervaring voor veel jeugdschakers.DSC06082

Het Franse toernooi werd dit jaar voor  het eerst georganiseerd naar voorbeeld van het uiterst succesvolle Basamro toernooi.  De sponsor Basamro uit Rhoon organiseert al 4 jaar lang het gelijknamige toernooi, om en om in Rotterdam en Moermansk.  Inmiddels een jaarlijks hoogtepunt voor veel jeugdschakers, wat nu ook in Parijs overgenomen is, met het idee om ook hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. En dan wetende dat komende september de lustrumeditie van het Basamro toernooi in Rotterdam zal worden gehouden.  Uiteraard doet Pathena Rotterdam dan ook weer mee.

Het Pathenateam bestond deze keer uit Marijn den Hartog, Jasper Beukema, Joris Kokje, Jorik Klein, Sebastiaan Janse, Dominggus Paays, Daniel Kutchoukov en Veronique Bogouslavksii.  Een sterk team, waarbij zelfs een aantal afmeldingen niets afdeed aan de prestatie van het team.  Topscorer werd Joris Kokje met 4,5 uit 5.

DSC05952De speellocatie was het Unescogebouw in Parijs. We werden keer op keer hartelijk welkom geheten en voelden ons er thuis.  Mooi om zo in een internationaal gebouw inhoud te geven aan internationalisering, cultuur en sport.  Unesco was en bleef enthousiast en hebben aangegeven ook volgend jaar weer de deuren open te stellen.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Ille de France. met 5,5-2,5 werd een stevige overwinning behaald, die er de hele tijd ook in zat.  Vermeldenswaardig waren de overwinning van Dominggus, maar ook de mooi binnengevechten remise van Veronique.DSC05967DSC05966

Zo kijken we terug op een mooi toernooi, strak en goed georganiseerd en komen we uiteraard hier volgend jaar weer graag terug,  Complimenten voor de organisatie, maar uiteraard ook complimenten aan thumb_DSC06150_1024Moermansk, die er met de wisselbeker vandoor gingen.  Die moeten we volgend jaar dan maar meenemen naar Rotterdam!

Uitslagen en eindstand

You may also like...