Pathena gaat met Nederlands team naar Glorney Cup

Stichting Pathena maakt zich op voor een nieuw avontuur.  Van 16-18 juli gaat Pathena met 20 jeugdspelers meedoen met de Glorney Cup in Glasgow, Schotland.  Dit Nederlands team (want zo mogen wij ons noemen van de Schaakbond) bestaat uit 20 talentvolle Nederlandse schakers die in 4 categorieën ons land gaan vertegenwoordigen.  Pathena, inmiddels al aardig aan de weg aan het timmeren met buitenlandse reizen (bijvoorbeeld naar Moermansk in Rusland, of eerder dit jaar nog naar Parijs), zet zo weer een nieuwe stap in deelname aan de prestigieus internationaal landentoernooi.

 

 

Het Glorney Cup toernooi bestaat als sinds de 40er jaren van de vorige eeuw en is zeker in het Verenigd Koninkrijk een bekend toernooi.  Maar ook Nederlandse teams hebben in het verleden meegedaan en het toernooi is zelfs ook in de 90er jaren nog in Nederland georganiseerd (In Arnhem en Dieren).  Maar de laatste jaren heeft Nederland niet meer meegedaan. Tot aan dit jaar dus.

 

Met Chef de Mission Ricardo Catalan, coaches Rick Lahaye, Anne Haast en Mark Haast en met de support van Stichting Pathena gaan 20 Nederlandse jeugdspelers onder de naam Team NL in Glasgow dus mee schaken in dit toernooi in 4 verschillende sub-competities.

 

De 20 spelers van het Nederlands Team zijn:

 

Jeugd onder 18 – Glorney Cup

Jonas Hilwerda

Luuk Baselmans

Derk Kouwenhoven

Robin Reichardt

Jorik Klein

 

Meisjes onder 18 – Gilbert Cup

Robin Duson

Eline Roebers

Anna Martinez

 

Jeugd onder 14 -Robinson Cup

Onno Elgersma

Koi Pham

Daniel Kutchoukov

Arthur Maters

Kasper Bleeker

Timo Yeh

 

Jeugd onder 12 – Stokes Cup

Loek van der Hagen

Romayn Brandsma

Roger Labruyere

Ciro Catalan

Jule Cordes

Jesse van Dongen

 

De tegenstanders van Team NL zijn landenteams uit Engeland, Frankrijk, Ierland, Scotland en Wales, terwijl het toernooi zal worden gehouden op de Universiteit van West Schotland in Glasgow.  Dit 5 rondig toernooi zal worden gespeeld van maandag 16 juli t/m woensdag 18 juli.

 

Het team en de begeleiders hebben er zin in!

 

Sponsoring

Pathena is nog op zoek naar (shirt)sponsors.  Welk bedrijf wil zich inzetten voor jeugdschakers in Nederland.  Op deze manier bezorgen we 20 talentvolle jeugdschakers een fantastisch mooi podium om hard door te groeien.  Voor een klein bedrag staat de naam van uw bedrijf op het Team NL (oranje) shirt en zijn er diverse mogelijkheden om hier als bedrijf iets mee te doen.  Voor informatie: neem contact op met Stichting Pathena, pathena.schaak@gmail.com

 

Uiteraard zal Pathena via hun website:  home.pathena.nl  verslag doen van dit mooie toernooi

 

Voor meer informatie over het toernooi:  http://www.glorneycupchess.org/index.htm

 

You may also like...