Partijfragmenten Gilbert en Stokes Cup

Emma Fougerat – Roger Labruyere

Roger had in ronde 3 zijn voorbereiding op het bord en zijn tegenstandster speelde het niet helemaal goed.
Vervolgens speelde Roger goed actief verder en legde wit allerlei problemen voor. Daarna sloeg hij in de diagramstelling toe met 16… Lxc3 17. Lxc3 Pxa4!. Even later bracht hij de a-pion naar de overkant en bekroonde hij zijn prachtige partij. Uiteraard gaf hij na afloop zelf uitleg aan de coaches hoe de partij in elkaar zat. 😉

 

 

 

 


Jule Cordes – Alexia Lazes

Doordat Jule tijdens de derde ronde haar stukken goed verbeterde, wist ze in de diagramstelling toe te slaan met 18. Pxd6 Txd6en 19. Lc5. Haar tegenstander sputterde nog flink tegen en het werd nog even spannend, maar Jule vocht zich weer naar het voordeel en wist alsnog het punt binnen te halen!

 

 

 

 

 


Hiya Ray – Loek van der Hagen

In de vierde ronde wist Loek zijn stukken al snel richting de koning van de tegenstander te brengen. In de diagramstelling sloeg hij toe met 24… Lxh3!. Als wit besluit om 25. gxh3te spelen, komt 25… g2+of het mooie 25… Dc8. In de partij kwam 25. Tg1en toen ging Loek verder met 25… Pxf3!. Kortom, een heerlijke partij!

 

 

 

 

 


Milo Davis – Ciro Catalan

Als je even niet goed oplet tegen Ciro, kun je zo maar iets kwijt zijn! In de diagramstelling ging Ciro verder met 16… Pxa3+. Na 17. bxa3 Dxc3was de eerste pion binnen. Vervolgens werd de partij zeer vakkundig uitgespeeld en had de tegenstander van Ciro geen enkele kans meer

 

 

 

 


Alasdair Sandham – Romayn Brandsma

In de eerste ronde was het al snel goed opletten voor Romayn, maar hij wist gelukkig zijn koning nog vrij veilig op te bergen in het midden van het bord. Daarna schotelde hij in de diagramstelling de tegenstander allerlei problemen voor. Dat deed hij met 27… b4. Nu moet de witte toren weg en als wit 28. Td3speelt, had Romayn goed gezien dat zijn loper er meteen bij kan komen met 28… La6. In de partij kwam 28. Tc2 Dxb3en had Romayn ook geen moeite om het punt binnen te halen.

 

 

 

 


Finlay Gibb – Jesse van Dongen

In de eerste ronde had de tegenstander van Jesse een zwakke pion op c3 en nadat Jesse getripleerd had op de c-lijn was de pion niet meer te dekken. In de diagramstelling maakt Jesse mooi gebruik van de witte koning die nu onveilig is komen te staan: 34… Da1+. Na 35. Dg1 Dxa2 36. Db1houdt de pionnenjacht nog niet op, want na 36… Df2ging ook de pion op f6 eraf. Hiermee laat Jesse mooi zien dat hij de zwaktes van zijn tegenstander prima kan vinden!

 

 

 

 


Shanthi Toure – Eline Roebers

Tijdens ronde 3 moesten de paarden van Eline even terug om wat witte dreigingen uit de stelling te halen. Vervolgens gaat Eline zeer doelgericht verder: 26… Pef6 27. Ld1 Td8 28. Te3 Td8 29. Lf3 Td4. In een aantal zetten staan alle zwarte stukken actief en wordt een zwakte van wit belaagd. Vervolgens reageert wit niet goed met 30. b3 Pxg4 31. Kc2en wint Eline een stuk met 31… g4. Een uitstekende counter kun je wel zeggen!

 

 

 

 

 


Robin Duson – Amelie Imperor

In de derde ronde kwam Robin goed uit de opening en in de diagramstelling wist ze de zwarte stelling volledig te ontwrichten met 20. e5!. Op deze manier kan zwart de keten niet meer bij elkaar houden en kunnen de witte stukken binnen komen. Na 20… Dxe5komt 21. Lf4en na het gespeelde 20… Pe8volgde 21. exd6 Pxd6 22. Lxc5. Erg sterk gespeeld van Robin!

 

 

 

 


Anna Martinez – Aoife Castle

In de vijfde ronde ging Anna op de zwarte koning af en in de diagramstelling kwam de fijne zet 27. Dh4!. De tegenstander dreigt ge-h-lijnd te worden en besluit verder te gaan met 27… f6. Toen ontkwam zwart echter niet aan de problemen na 28. Dh6. Een mooie partij van Anna!

 

You may also like...