Pathena na zinderende 4e ronde alleen aan kop in ChessMates toernooi

PARIJS –  Ook na dag 2 is Pathena Rotterdam nog ongeslagen in het 3e ChessMates toernooi in Parijs.  In de ochtendronde werd overduidelijk gewonnen van Parijs 2.  Het invalteam wat in de plaats van Tunesie werd ingevlogen.Deze wedstrijd werd met 7-3 gewonnen.

De middagronde zou beslissend worden.  Ile de France stond in matchpunten exact gelijk, maar had veel meer bordpunten.  Een winst was dus noodzakelijk om kans op de titel te houden en het werd een zenuwslopend gevecht.

Het begin was goed doordat Ansh remise speelde, maar Dana haar partij (weer) uitstekend won.  Het leek er allemaal rooskleurig uit te zien, toen ook William dik gewonnen stond.  Helaas greep hij mis en verloor zijn dame.  Toen begon het echt spannend te worden.  Luuk pakte zijn FM titel door een mooie overwinning, en Joris en Jonas knokten zichzelf naar remise. Toen Romayn won en Ciro verloor werd het bloedstollend spannend, zeker toen Dylan mooi remise haalde.  5-4 in ons voordeel, met Onno op increment in een remisestelling tegen een Franse Blitz ster.  Onno hield zijn hoofd koel en waar het publiek rondom de telefoons zat, wist hij het beslissende halfje binnen te harken.

 

Aan de leiding!

You may also like...