Update 4

Hallo allemaal,

Alweer de 4e update van Pathena. Nog 3 weken en dan is de eerste speeldag van het toernooi en wij hebben er in ieder geval zin in. Opnieuw een update met veel nieuws.

Loting en speelschema
Vorige week is de loting gedaan door 8 van jullie en zijn ook gelijk de eerste 2 speelronden bekend gemaakt. In deze update worden ook de andere 9 ronden bekendgemaakt, zodat nu de eerste 11 ronden bekend zijn, waarbij de eerste 6 ronden op 3 middagen voor de zomervakantie worden gespeeld. Genoeg tijd om voor te bereiden dus. Het hele speelschema staat onder aan deze mail, en uiteraard binnenkort ook op de site. Succes met de voorbereidingen van de eerste partijen!

Locatie
De speellocatie is bekend!

Reglementen
Zoals jullie wellicht op de site al gelezen hebben, zijn ook de reglementen geplaatst. Er zal nog een kleine update plaatsvinden de komende week, aangezien wij (met dank aan Theo Heukels en Mark van Hulst) nog wat schoonheidsfoutjes hebben weggehaald uit de reglementen. 1 punt is wat uitgebreider aangepast en dat heeft te maken met de commissie van beroep. Zie hiervoor het volgende punt.

Bezwaar op uitspraken
Stel dat je het niet eens bent met een beslissing van de wedstrijdleider (Jan Sijbesma), kun je bezwaar maken bij de organisatie (Marcel Klein en Thao Nguyen). Als je hier tegen in beroep wilt gaan, hebben wij Mark van Hulst gevraagd om bindend uitspraak te doen. Overigens zullen wij in voorkomende gevallen als organisatie al gelijk terugvallen op Mark, dus met hem ruggenspraak voeren. Maar wij beschouwen dit hele punt als noodzakelijk, maar verwachten dit niet te hoeven gebruiken natuurlijk. Wij bedanken bij voorbaat Mark al voor zijn toezegging om mee te werken aan dit toernooi.

Commissie van aanbeveling
Wij, als organisatie, hebben niet veel (zeg maar gerust geen) ervaring met het organiseren van schaaktoernooien en zijn ook niet bekend met allerlei zaken rondom schaaktoernooien. Wij zijn daarom ook heel blij dat wij mensen om ons heen kunnen verzamelen, die ons willen bijstaan en ons willen helpen. Mark en Theo zijn hiervoor al genoemd en wij zijn ook heel blij met Jan als wedstrijdleider, maar wij hebben nu ook een commissie van aanbeveling op wie wij kunnen terugvallen en die ons ook gevraagd en ongevraagd kan adviseren, maar tegelijkertijd hun naam verbonden hebben aan ons toernooi, en daar zijn wij heel blij mee. Dit zijn:

  • Dolf Meijer – Talentcoach van de Schaakbond
  • Arjen Postma – Voorzitter RSB
  • Teun Koorevaar – Schaaksite, schaakkoepel, schoolschaakpromotor

Wij zijn blij dat wij van hun kennis en kunde gebruik kunnen maken.

In de volgende update meer informatie over de praktische zaken rondom het toernooi en ook over de analisten en analyses.

Het speelschema van de eerste 11 speelronden vind je via deze link.

You may also like...