Pathena dag 1

Op zaterdag 21 april werden de eerste 2 ronden van het Pathena toernooi gespeeld. In de mooie locatie van Medisch Centrum Blakeburg werden spannende partijen gespeeld, waarbij opvallend vaak zwart wist te winnen. Winnaars van de dag waren Andrew Mensing, Marijn den Hartog en Lola den Dunnen. Zij wisten beide partijen te winnen en gaan dus ook aan de leiding.

De spanning was te snijden bij het begin van het toernooi, wat werd geopend door Dolf Meyer, talentcoach van de Nederlandse Schaakbond die aan bord 1 de eerste zet deed en daardoor het toernooi opende. Veel partijen in de eerste ronde openden voorzichtig, maar al gauw sloeg bij 2 partijen de vlam in de pan. Arne Pols zorgde voor de eerste winstpartij in het toernooi, maar diverse andere partijen hielden het tot de laatste minuten vol. De tweede ronde verliep niet veel anders, behalve dan dat alle partijen lang duurden en zo optimaal van de tijd werd gemaakt. De partijen werden enthousiast geanalyseerd, waarbij Martin Martens en Dolf Meyer adviezen gaven.

Een mooie start van het toernooi, wat verder wordt vervolgd op 9 juni, als ronde 3 en 4 op het programma staan.

Uitslagen eerste 2 ronden:

Ronde 1: Ricky Schaap 0.5 – 0.5 Adrian Mensing
Vincent Martens 0 – 1 Lola den Dunnen
Liam Vrolijk 0 – 1 Arne Pols
Wang Yang 0 – 1 Kevin Nguyen
Jorik Klein 0 – 1 Marijn den Hartog
Bart Dubbeldam 0 – 1 Andrew Mensing
Ronde 2: Jorik Klein 0 – 1 Liam Vrolijk
Wang Yang 0 – 1 Ricky Schaap
Kevin Nguyen 0 – 1 Andrew Mensing
Lola den Dunnen 1 – 0 Bart Dubbeldam
Marijn den Hartog 1 – 0 Adrian Mensing
Arne Pols 0 – 1 Vincent Martens

Binnenkort een uitgebreider verslag en in de komende tijd zullen ook enkele partijen geanalyseerd op de site verschijnen.

You may also like...