Marijn de Hartog koploper na dag 2 Pathena

Op 9 juni werd in de mooie locatie van het Medisch Centrum Blakeburg in Rotterdam ronde 3 en 4 gespeeld van het Pathena toernooi. Marijn den Hartog deed goede zaken door opnieuw beide partijen te winnen en nu alleen koploper te zijn. 2 snelle overwinningen op Liam Vrolijk en Ricky Schaap laten zien dat hij in vorm is, en dan een toppositie er zeker in zit.

Ook de andere spelers lieten zich niet onbetuigd. Er werden geen cadeautjes weggeven en veel partijen werden in de laatste minuten uitgevochten. Na dag 1 waren ook Andrew Mensing en Lola den Dunnen nog koploper. Andrew speelde eerst tegen Vincent Martens en wist langzamerhand overwicht te krijgen en te winnen, terwijl Lola een fantastisch gevecht met Wang Yang aanging, waarbij in de laatste minuten van de partij door zetherhaling een remise de enige uitslag bleek. Wang had een mooie aanval, maar Lola wist adequaat op te treden.

Andrew speelde in de 4e ronde tegen zijn broer Adrian (die in ronde 3 op het allerlaatst nipt won van Bart Dubbeldam) en dit werd een boeiend gevecht, waarbij de broers allebei promoveerden en behendig manouvreerden, maar niet verder kwamen dan remise. Lola speelde in ronde 4 tegen Jorik Klein. Het werd ook weer een lange partij, waarbij Jorik via een mooie combinatie een pion won, en het overwicht in de stelling kreeg. Uiteindelijk wist Jorik dit ook mooi af te maken. Eerder op de dag verloor hij wel van zijn vriendje Kevin Nguyen, die beter uit de Spaanse opening kwam dan Jorik.

Kevin klimt omhoog en wist vandaag 2 punten te halen, en dat deed hij in de 4e ronde tegen Liam Vrolijk. Arne Pols speelt een uitstekend toernooi en dat onderstreepte hij nog maar eens door mooi van Ricky Schaap te winnen. In de 4e ronde moest hij wel de winst aan Bart laten, maar met 50% kan Arne voorlopig zeer tevreden zijn. Vincent Martens had, evenals Ricky een lastige dag om kon geen punten halen, maar die komen vast de volgende keer wel.

Al met al opnieuw een mooie schaakmiddag met mooie, spannende partijen, waarbij alle direct geanalyseerd kon worden samen met Martin Martens en Dolf Meyer, waardoor gelijk nieuwe inzichten naar voren kwamen. Voor de zomer is er nog 1 speeldag, namelijk op 30 juni. Dan zullen ronde 5 en 6 worden gespeeld.

You may also like...