Verslag 3e dag Pathena

Op 30 juni vond alweer de 3e dag van het Pathena toernooi plaats. Deze keer stonden ronde 5 en 6 op het programma, en vooraf was natuurlijk de vraag of Marijn zijn ongeslagen status kon houden. Aan het eind van de dag bleek dit inderdaad het geval en gaat Marijn met 6 uit 6 aan de leiding. Maar (om actueel te blijven) zoals een groot Nederlands wielrenner al zei: Parijs is nog ver. En wij kunnen daar aan toe voegen dat de bergen nog moeten komen. Marijn heeft zich inmiddels al wel bijna geplaatst voor de finalepoule, en ook de nummer 2 (Andrew Mensing) en 3 (Kevin Nguyen) zijn aardig op weg. Maar in deze eerste fase moeten nog 5 ronden worden gespeeld en daarin kan nog veel gebeuren.
Ook op dag 3 werden veel mooie partijen gespeeld. Bijna geen enkele partij wordt snel beslist en de onderlinge verschillen tijdens de partijen zijn klein. 1 uitzondering was er in de 5e ronde, waarin gelijk een verassende uitslag te zien was. Wang Yang verspeelde zijn dame op zet 11 en zo kon Bart Dubbeldam winnen. De dag kon voor Bart al gelijk niet stuk meer, maar in de 6e ronde wist hij opnieuw te winnen. Tegen Liam Vrolijk kwam hij 2 pionnen voor, die hij niet meer afstond en zo de partij in zijn voordeel besliste. Net als Marijn haalde hij dus 2 punten op een dag. Marijn pakte in ronde 5 een overwinning op Arne Pols, die knap tegenstand bood, en pas in het slot van de partij ervaring tekort kwam. In de 6e ronde stond een confrontatie tussen Marijn en Kevin Nguyen op het programma, en vanaf het begin had Marijn ook het voordeel. Een mooie stevige aanval waaraan Kevin uiteindelijk niet kon ontsnappen. Opnieuw 2 punten voor Marijn dus.
Zijn naaste achtervolger moest vandaag een half puntje toegeven. Andrew Mensing kwam goed uit de startblokken door te winnen van Lola den Dunnen. Een partij met kansen voor beide partijen, maar uiteindelijk kwam Lola wat in tijdnood en wist Andrew de partij mooi af te maken. In de 6e ronde speelde Andrew tegen mede Musketier Jorik Klein. Een boeiende partij, die Jorik eigenlijk zelfs nog had kunnen winnen volgens de omstanders en de diverse analytici, maar in tijdnood zagen beide spelers niet de juiste voortzetting en werd het remise. Op de derde plaats staat Kevin Nguyen die zijn andere partij wel wist te winnen van Adrian Mensing. Ook in deze partij werd alles gegeven en vocht Adrian als een leeuw, maar moest toch zijn koning neerleggen. Op de 4e plaats vinden we Lola terug, die ook haar 6e ronde partij wist te winnen van Arne Pols. De rest van de deelnemers houdt keurig contact met deze eerste 4, maar een gaatje voor de top 3 is al gemaakt lijkt het. Deze 3 maken nu al goede kans op plaatsing in de eerste groep. Met 3 punten staan Adrian, Bart en Ricky kort achter Lola. Adrian wist in een mooie partij te winnen van Wang, die daardoor wat wegzakte in de rangschikking en vandaag 0 punten scoorde. Zoals al eerder gezegd haalde Bart samen met Marijn vandaag 2 punten en was zo mede de winnaar van de dag. Ricky opende heel aanvallend tegen Jorik Klein en leek een punt te gaan scoren, maar Jorik verdedigde heel goed en toen Ricky gedwongen werd af te ruilen, was de angel uit de aanval. Wat volgde was een boeiend gevecht waarbij beide spelers kansen hadden, maar waarbij ook remise uiteindelijk voor beide spelers het hoogst haalbare was. Ricky scoorde dus 1,5 punt en Jorik 2 remises, zodat hij op gelijke voet met Arne Pols kwam die dus vandaag 2 keer verloor. Liam en Vincent Martens tenslotte speelden in de 5e ronde tegen elkaar en wilden eigenlijk allebei niet verliezen. Een relatief snelle remise was het resultaat. In de analyseruimte werd deze partij uitgebreid besproken, maar nog uitgebreider uitgespeeld, want dat is tenslotte ook juist de bedoeling van dit toernooi.
In de analyseruimte waren ook vandaag weer heel wat analisten te vinden. Naast de vakkundige adviezen van Olivier Vrolijk en Dolf Meijer, vervulde ook Julian van Overdam deze rol en alle drie deden ze dit uitstekend en gaven ze de deelnemers weer een aantal tips en trucs.
Ook voor Pathena is het nu zomervakantie. Op 25 augustus is dag 4 en dan worden ronde 7 en 8 gespeeld.

You may also like...