Verrassingen op dag 5 bij Pathena

 

p1010111

Per ronde is het spannender geworden, met op dag 5 wellicht de meest spannende partijen en ook een aantal forse verrassingen deze dag.
Nu alle stofwolken zijn opgetrokken, is na 10 ronden voor 4 spelers duidelijkheid gekomen: zij spelen straks in finalepoule 1 om straks de eerste winnaar van het Pathena toernooi te worden. Marijn den Hartog en Kevin Nguyen waren na ronde 9 al zeker, en na ronde 10 zijn Adrian en Andrew Mensing ook zeker van hun plaats. 3 van deze 4 toppers verloren echter in ronde 10. Marijn speelde in deze ronde tegen Andrew en deze partij had extra aandacht dus. Een fantastisch mooie partij, waarbij Andrew een totaal onverwachte opening speelde en Marijn dus geen moment in de wedstrijd liet. Toch duurde het bijna 2 uur voordat Andrew een punt kon laten bijschrijven. Marijn speelde vandaag 1 partij, want zijn partij tegen Vincent wordt de komende week gespeeld. Voor Kevin en Adrian was ronde 10 geen succes. Adrian speelde tegen Arne Pols een goede partij, maar in het eindspel raakte hij de grip kwijt en kreeg Arne vrijpionnen. Daar wist Arne wel raad mee en zo wij hij onverwacht deze partij. Kevin speelde tegen Bart Dubbeldam en verloor halverwege de partij een kwaliteit. Kevin leek voldoende compensatie te hebben, maar in tijdnood wist Bart zijn stukken beter neer te zetten en uiteindelijk de partij te winnen.

p1010115

Voor Bart was het alweer een goede dag, want in ronde 9 pakte hij een remise mee tegen Jorik Klein. Het was een spannende partij, die de hele tijd gelijk op ging en zo terecht remise werd. Jorik speelde in de 10e ronde net zo’n partij tegen Vincent Martens, maar kwam in tijdnood, verloor een stuk en zag Vincent er met de buit vandoor gaan.
Op deze dag was Wang Yang ziek. 2 partijen konden dus niet doorgaan. Andrew en Liam Vrolijk waren eigenlijk zijn tegenstanders en hadden dus 1 partij. Andrew won dus van Marijn en Liam wist een remise uit zijn partij tegen Ricky Schaap te halen. Ook een partij die de hele tijd in evenwicht was. Ricky won overigens in de 10e ronde keurig van Lola den Dunnen. Lola had wellicht het betere van het spel, maar in de laatste fase van de tijd, moest ze toch haar koning omleggen. Overigens gebeurde haar hetzelfde in de partij tegen Adrian. Niet zo’n goede dag dus voor Lola, maar ze zal haar revanche in ronde 11 wel nemen.

p1010097

Zo waren de toeschouwers en spelers in Medisch Centrum Blakeburg weer getuige van een memorabele dag. Mooie spannende partijen, waarin pas na 2 uur spelen de eerste resultaten kwamen. Opnieuw zagen we dat de spelers zich uitgebreid hadden voorbereidt op hun tegenstanders en dat als er remise werd gespeeld, dit altijd een zwaarbevochten remise was. Mooi om te zien dat het toernooi zo leeft en dat de spelers, ouders en begeleiders dit toernooi gebruiken om te leren.

Foto’s van deze dag kun je wederom hier bekijken.

Op 6 oktober ronde 11 en dan starten we ook met de finalepoules.

You may also like...