Pathena Dag 7: Wang en Lola aan kop!

Dag 7 alweer. Het jaar schiet zo voorbij. Inmiddels zijn er door iedereen 14 partijen geschaakt en zitten we midden in de finalepoules. Op de borden is de spanning te snijden, de partijen duren zonder uitzondering bijna tot alle tijd is verbruikt en blijdschap en teleurstelling wisselen elkaar in hoog tempo af. Ziedaar de ingrediënten voor weer een mooie Pathenadag.

l1070587Er is wel veel gebeurd op deze dag. Als we kijken naar Poule 1 heeft Wang Yang een topdag gehad. 2 winstpartijen haalde hij. Allereerst won hij mooi van Adrian Mensing, maar nog mooier was zijn overwinning op Kevin Nguyen. Hierdoor gaat hij na 3 ronden ruim aan de leiding, met een punt voorsprong op de nummer 2, 3 en 4. Wie gaat hem nog inhalen?  Wang maakte een raar toernooi mee. Hij startte met spectaculair spel, maar weinig punten. Door een griepaanval miste hij een belangrijke speeldag, waardoor hij o.a. naar Sliedrecht moest afreizen om een inhaalpartij te spelen, en met de hakken over de sloot haalde hij de finalepoule. En dan nu deze voorlopige eerste plaats. Fantastisch dus. Op de plaatsen 2 en 4 vinden we de gebroeders Mensing. In de eerste ronde speelden ze tegen elkaar remise en in de 2e ronde verloren ze allebei. Adrian dus van Wang en Andrew verloor van Ricky Schaap die geheel ontketend was en Andrew geen schijn van kans gaf in deze partij. Door deze overwinning nestelde Ricky zich na 2 ronden mede aan kop en mocht hij tegen Adrian spelen. Dit was een hele mooie partij, waarin Adrian steeds het beste van het spel had, maar wegens tijdsdruk niet kon doorpakken. In het eindspel had hij nog een voordeel, maar leek dit niet te kunnen uitnutten. Ricky verbruikte veel tijd, en met nog voor beiden, minder dan een minuut op de klok leek een remise logisch. Ricky echter, maakte op dat moment een fout en verloor zijn toren. Hij kon gelijk opgeven. Andrew speelde tegen Marijn den Hartog, die de voorronde ruim had gewonnen en dus ook titelkandidaat nummer 1 was. Andrew speelde zeer nauwgezet en hield Marijn onder druk. Uiteindelijk sleepte Andrew het punt binnen.

p1010172Omdat Marijn in de tweede ronde remise speelde tegen Kevin staat hij inmiddels 5e met 1,5 punt achterstand op Wang. Ook Kevin speelde in ronde 1 en 2 dus remise en verloor van Wang, zodat hij nu 6e staat in deze poule. Wang ligt op titelkoers, maar de vraag is natuurlijk: wat gaat er in de laatste 2 ronden gebeuren?

l1070588In finalepoule 2, waar naast de eer ook nog een paar geldprijzen zijn te verdienen, laat Lola den Dunnen zich van haar beste kant zien. 2 keer wist ze te winnen, waardoor ze nu op 100% staat. Eerst was ze te sterk voor Vincent Martens en in de 3e ronde wist ze mooi te winnen van Bart Dubbeldam. Zo staat ze inmiddels een punt los van Liam Vrolijk, die ook 2 keer wist te winnen. In de partij tegen Jorik Klein was dat niet eenvoudig, want Jorik kwam een stuk voor, alleen had hij teveel tijd gebruikt en in tijdnood miste Jorik de juiste voortzetting, zodat Liam keurig het punt binnenhaalde. Tegen Vincent was hij oppermachtig en wist Liam al snel voordeel te halen, om zo de 2e plaats stevig te bezetten. Op de 3e plaats vinden we Jorik. Hij verloor dus van Liam, en ook tegen Arne stond hij ver in tijd achter. De partij was ook zo dichtgeschoven, dat het leek of het middenspel nog niet eens was begonnen. Een remise was het enige logische resultaat van deze boeiende partij. Op de plaatsen 4 en 5 staan Vincent Martens (die vandaag geen punten aan zijn totaal kon toevoegen) en Bart Dubbeldam.

p1010160Tegen Lola redde hij het niet, maar hij wist wel van Arne te winnen, zodat zijn eerste punt binnen is. Ook Arne kwam van de nul af, door zijn remisepartij.  Zo lijkt Lola hier de beste papieren te hebben voor de overwinning, maar ook hier moeten natuurlijk nog 2 ronden worden gespeeld.

Een mooie dag weer, met veel spanning, sensatie maar bovenal plezier. Op 1 december de achtste dag en de prijsuitreiking van het eerste jaar. Wie mag er een jaar lang de wisselbeker hebben?

Foto’s dag 7

You may also like...